• Home
  • Contact

Zalen

Binnen het Emmausklooster en het gastenverblijf Clarahuis kunt je van verschillende zalen gebruik maken. Wij verzorgen standaard voor een basic trainerskit en koffie/ thee en water. Daarnaast kun je  gebruik maken van aanvullende faciliteiten, zoals een beamer, flap-over en maaltijden, frisdranken of snacks.

Hieronder een overzicht van al onze sfeervolle zalen.

Een combinatie met overnachten is mogelijk. Wij beschikken over 12 eenpersoonskamers in het Clarahuis en vier slaapvertrekken in het klooster, waarvan enkele geschikt zijn voor tweepersonen.

Vind hier onze tarievenlijst

Zalen Aantal personen Standaard aanwezig
Clarahuis: groepsruimte 40 Tafels en stoelen in diverse opstellingen
Clarahuis: meditatiezolder 30 Stoelen
Klooster: Franciscus zaal 12-15 Tafels en stoelen in diverse opstellingen
Klooster: Josef zaal 8 Tafels en stoelen in diverse opstellingen
Klooster: Antonius zaal 8 Tafels en stoelen in diverse opstellingen
Klooster: Kapel 100 Kerkbanken

 Maria Dekkers, een van onze begeleiders aan het woord over het Emmausklooster:

"Wat is het toch dat ik, meteen toen ik voor het eerst in Velp kwam, verzuchtte: "ik wil hier nooit meer weg..."? Wat geeft me zo’n diep gevoel van verbondenheid met een plek?

Zijn het de honderden jaren van gebed en meditatie door de kloosterlingen die hier bijna voelbaar in de atmosfeer aanwezig zijn? Is het de verstilde plek aan het water, de open ronde plek in het bos, de duizenden sneeuwklokjes die het voorjaar aankondigen, de zon die altijd wel ergens door het bladerdek schijnt? Is het de Brabantse gastvrijheid en gemoedelijkheid, eerst door de broeders en nu door de vele vrijwilligers en de mensen die er werken? De zorgvuldigheid waarmee alles gedaan wordt? Is het de puurheid van het klooster dat er, door de eeuwen heen, nog zo goed uitziet? De pandgang die uitnodigt tot contemplatie?

Zijn het de ruimtes, elk met z’n eigen sfeer en mogelijkheden, de Clarazaal als groepsruimte, de meditatiezolder, de sobere, eenvoudige verblijfskamers, die uitnodigen tot stilte en bezinnende vragen als: "Wat heb ik  eigenlijk echt nodig? Wat is er nu echt belangrijk in mijn leven?" Zijn het de ontmoetingen met andere mensen, die soortgelijke vragen hebben.  Of is het dit allemaal samen en nog zoveel onnoembaars meer...?

Ik zou zeggen: "Kom en ervaar...".