• Home
  • Contact

Welkom in ons klooster 

de sfeervolle refterAvant Spirit is verheugd je te mogen ontvangen in het authentieke Emmausklooster te Velp (NB).

De rust en sereniteit van het klooster maken het de ideale plek voor een vergadering, bijeenkomst of cursus.

Voor de lunch wordt je uitgenodigd in de sfeervolle refter als gast van de leefgroep. Een professionele kok verzorgt samen met de leefgroep en onze vrijwilligers de catering gedurende je activiteit.

Bekijk in het menu links onze zalen en overnachtingsmogelijkheden! 

 

Begeleidster Maria Dekkers aan het woord over het Emmausklooster:

"Wat is het toch dat ik, meteen toen ik voor het eerst in Velp kwam, verzuchtte: "ik wil hier nooit meer weg..."? Wat geeft me zo’n diep gevoel van verbondenheid met een plek?

Zijn het de honderden jaren van gebed en meditatie door de kloosterlingen die hier bijna voelbaar in de atmosfeer aanwezig zijn? Is het de verstilde plek aan het water, de open ronde plek in het bos, de duizenden sneeuwklokjes die het voorjaar aankondigen, de zon die altijd wel ergens door het bladerdek schijnt? Is het de Brabantse gastvrijheid en gemoedelijkheid, eerst door de broeders en nu door de vele vrijwilligers en de mensen die er werken? De zorgvuldigheid waarmee alles gedaan wordt? Is het de puurheid van het klooster dat er, door de eeuwen heen, nog zo goed uitziet? De pandgang die uitnodigt tot contemplatie?

Zijn het de ruimtes, elk met z’n eigen sfeer en mogelijkheden, de Clarazaal als groepsruimte, de meditatiezolder, de sobere, eenvoudige verblijfskamers, die uitnodigen tot stilte en bezinnende vragen als: "Wat heb ik  eigenlijk echt nodig? Wat is er nu echt belangrijk in mijn leven?" Zijn het de ontmoetingen met andere mensen, die soortgelijke vragen hebben.  Of is het dit allemaal samen en nog zoveel onnoembaars meer...?

Ik zou zeggen: "Kom en ervaar...".