• Home
  • Contact

Rondleidingen

Ook dit jaar zijn er rondleidingen door het Emmausklooster, het voormalig klooster van de Kapucijnen in Velp bij Grave. Een gids gaat met u door het gebouw, de kerk en de tuin en vertelt onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over het leven van de broeders in dit klooster. Omdat het Emmausklooster nog in gebruik is als centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling zijn de rondleidingen op vaste tijden. Elke eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats voor het klooster.

De start van de rondleiding is in de kapel van het klooster.  Via de kapel gaat de gids naar het klooster en halverwege zal men in de refter aankomen. Hier wordt een kop koffie of thee gedronken. Daarna wordt de rondleiding voortgezet met een bezoek aan de fraaie tuin en het ‘pesthuisje’. Rond 16.00 uur is het einde van de rondgang.

Tijdens de excursie komen zowel architectonische, geschiedkundige als religieuze aspecten van het gebouw aan de orde. Als je met een groep op andere tijdstippen het klooster wilt bezoeken voor een rondleiding, kan dat op afspraak.

De kosten van de rondleiding bedragen 5 euro per persoon en er worden maximaal 20 personen toegelaten (in de coronatijd 10 per groep).  Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster. U dient zich wel vooraf  aanmelden voor de rondleiding via info@emmausklooster.nl of 06-24547711. U kunt ook het contactformulier invullen op onze website  www.emmausklooster.nl

 

 

Rondleidingen
Aanmelden

Doelgroep

3 Rondleidingen en bezichtigen klooster

Data en tijden

van Zaterdag 4 december 2021 14:00
tot Zaterdag 4 december 2021 16:00

Kosten

  • Tarief A: € 5,00