• Home
  • Contact

Klooster Lunch Picknick

Picknick in onze kloostertuin met ingredienten uit onze moestuin.

KLOOSTERLUNCH  RITUEEL “SERENITEIT” I 

AAN TAFEL MET KLOOSTERLINGEN EN HUN ABDIJPRODUCTEN

Kloosters zijn plekken van stilte en bezinning. Stilte, een belangrijke eeuwenoude waarde binnen het kloosterleven, is tegenwoordig kostbaar. Buiten het klooster zouden we daar meer bij stil kunnen staan. Tijd voor bezinning. Dat doen we in stilte. De kloosterlunch ‘Sereniteit’ gaat terug naar de essentie. Hoe smaakt, ruikt en klinkt je eten in stilte? Maakt het je bewust van smaak, geur, vorm en geluid? Na een kijkje in de keukens van diverse kloosters die zelf abdijproducten maken, van klassiek recept tot nieuwe innovaties, vond de Kloosterlunch plaats in Abdij Koningshoeve. Fooddesigner Katja Gruijters ontwikkelde de Kloosterlunch ‘Sereniteit’ als nieuw ritueel waarin smaak en beleving samen komen. Het ritueel van handen wassen met reinigende ingrediënten zoals munt en zilverspar uit de kloostertuin zorgde voor een serene start. Na het reinigen, volgde het in stilte met aandacht filteren van de bockbierprei-bouillon met een garnering van kaashostie-snippers van de hostiebakkerij. Aan de lange tafel genoten de broeders en zusters van een liefdevolle proeverij met hun eigen abdijproducten. Van hartige groentespreads van de Vegetarische Zuster en bierborstelbrood van abdij Koningshoeve tot zoete lekkernijen zoals marmelade, rozijnenbrood en honing van de imker-broeder Abdij Maria Toevlucht. Ook de witte wijn van de zusters Catharinadal, warme druivensap en zelf gebrouwen biertjes van de trappisten en norbertijnen konden niet ontbreken. De Kloosterlunch werd in stilte afgesloten met een sereen thee-ritueel en warme chocoladepap van oud brood uit de hooikist. Met een topping van gedroogde bessen, knapperige chocolade bollen en gehakte walnoten uit het toekomstige voedselbos smaakt dit naar meer.

De volgende Kloosterlunch in het kader van het Brabants Kloosterleven is een picknick- editie op zondag 13 juni van 12.30-14.30u in de kloostertuin van Emmausklooster in Velp. Inschrijving a 25,- pp (beperkt aantal plekken, in september volgens meer picknicks in de kloostertuinen) 

Klooster Lunch Picknick

Doelgroep

Data en tijden

van Zondag 13 juni 2021 12:00
tot Zondag 13 juni 2021 14:30

Kosten

  • Tarief A: € 25