• Home
  • Contact

Franciscus van Assisi

De rode draad voor deze retraite zijn het leven en de werken, de spiritualiteit en het leiderschap van Franciscus van Assisi. Hij reikt ons een zevenvoudige pad aan, dat ook in onze tijd nog zeer goed begaanbaar is.

1e sessie -  vrijdagmiddag

Thema: opening, kennismaking  en een algemene interactieve inleiding over Franciscus van Assisi

2e sessie  - vrijdagavond

 Thema: Ik buig in liefde en dankbaarheid voor het mysterie

en ik open mijn hart vol mededogen voor al wat leeft

3e sessie - zaterdagmorgen

Thema: Ik zie alle schepselen als mijn broeders en zusters

en ik draag ze zoals ikzelf gedragen zou willen worden.

4e sessie - zaterdagmiddag

Thema:  In overgave vind ik vrede en ongewapend ga ik de weg.

Vrede wens ik vriend en vijand.

5e sessie -  zaterdagavond

Thema:  Niets en niemand eigen ik mij toe;

ik leef eenvoudig en alles wordt mij geschonken.

6e sessie -  zondagmorgen

Thema:  Ieders dienaar ben ik, niemands slaaf;

zo geef ik gehoor aan mijn roeping.

7e sessie - zondagmiddag

Thema: Belangeloos ga ik om met de mensen,

in ieder groet ik het licht.

Verdere informatie:

De werkvormen per sessie zullen verschillend zijn, elke sessie duurt 1,5 uur..

Er is voldoende tijd voor een persoonlijk bezinnings-programma.

Er is de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de begeleider

Het maximum is gesteld op 12 deelnemers.

Franciscus van Assisi
Aanmelden

Programmacode

1910

Doelgroep

1 Verdieping op je levenspad

Data en tijden

van Vrijdag 4 oktober 2019 16:00
tot Zondag 6 oktober 2019 15:00

Kosten

  • Tarief A: € 300

inclusief 1 persoons kamer en maaltijden

Begeleiding

Jos van Genugten

Jos van Genugten

Jos is trainer, coach en geestelijk begeleider. Vanuit zijn praktijk De Levensboom (www.delevensboom.net), een praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap, begeleidt hij individuen en bedrijven op hun ‘spirituele’ weg. Jos: Leiderschap is – net als spiritualiteit- een thema dat mijn hele leven al mee gaat. Werk en studie hebben mij gebracht tot waar ik nu ben: in staat mijn kennis en ervaringen over te dragen aan een jongere generatie. In de leergang die ik bij Anselm Grün gevolgd heb, kwamen spiritualiteit en leiderschap samen. Deze leergang hebben we verder ontwikkeld en toegesneden naar de Nederlandse situatie.

“Mijn werk wil ik geslaagd noemen als iemand een talent, een inzicht of een kwaliteit van zichzelf ontdekt waarvan hij/zij nog niet eerder bewust was”