• Home
  • Contact

Zingen in Verbondenheid

Je stem: snaar tussen hemel en Aarde

Graag nodigen wij je uit voor de 2-daagse zangworkshop met Jan Duindam. Deze tweedaagse gebruik je het zingen als de weg naar wie je ten diepste bent. We zingen in verbinding met jezelf, met de ander, met de ruimte en met de stilte.

Je gaat aan de slag met verschillende methodes en technieken om je eigen unieke stemgeluid te leren kennen en te laten horen.

Zingen
Samenzang, solozang, liederen uit verschillende culturen. Meerstemmig zingen en zingen met begeleiding van de gitaar. Zingen van mantra’s (chanting).

Je eigen stem
Het exploreren van de aard van je eigen stem. Ken je het verhaal dat je stem vertelt? Niet de woorden, maar het verhaal dat verborgen ligt in de toon, het ritme, het timbre van je stem.

Stemtheater
Het spelenderwijs vertolken van stem-archetypen en zo onbetreden paden in je hart leren kennen.

Genezend zingen
Het ervaren van klank, resonantie, ritmes en melodieën en hoe deze je gemoed, je denken en je lichamelijk functioneren (en dat van anderen) kunnen beïnvloeden.

Vocale improvisatie
De avontuurlijke en ontroerende wereld van ‘vocale improvisatie’ ontmoeten. Wij beoefenen zowel meditatieve als dynamische improvisatie.

Speciale oefeningen
Het zingen wordt steeds ingeleid met speciale oefeningen uit de chi qong en andere tradities. Landen in je lichaam, ontspannen, aarden, openen, bewust worden van waar en wanneer je spieren aanspant.

Avond concert
In de avond zal er een speciaal concertje plaatsvinden met muziek op diverse instrumenten, waaronder gitaar, ûd (Arabische luit) en dulcimer en natuurlijk zang. De avond zal afgesloten worden met samen meditatief zingen.

Hoe het programma en precies uitziet, is afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de deelnemers.  Jan zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij zijn eigen stem, en de stem van de ander.

Luister hier alvast de CD van Jan 

 

Zingen in Verbondenheid
Aanmelden

Programmacode

857-ZSE-17007

Doelgroep

2 Creativiteit

Data en tijden

van Zaterdag 27 juli 2019 10:00
tot Zondag 28 juli 2019 17:00

Kosten

  • Tarief A: € 225,00

Deze prijs is inclusief een overnachting in een eenpersoonskamer (incl. linnengoed) en alle maaltijden.

Begeleiding

Jan  Duindam

Jan   Duindam

Jan Duindam werkt als musicus. Hij zingt en speelt behalve gitaar diverse andere instrumenten. Hij schrijft zijn eigen muziek. Daarnaast is hij docent gitaar spelen en begeleidt hij vele workshops rondom de ‘stem en bewustzijn’. Hierbij gaat het vooral over het (her) ontdekken van je eigen natuurlijke, vrije stem.

In zijn werk en zijn lesgeven, is mindfulness, zingen en muziek maken als natuurlijk met elkaar verweven. Naast het conservatorium bestuurde hij verschillende vormen van muziek en heeft hij zich ook bewust bekwaamd op het gebied van de psyche en de begeleiding van mensen. Zo volgde hij de opleiding voor begeleider aan de ‘School voor Zijnsoriëntatie’. Naast zijn werk als musicus coacht hij mensen op hun pad van zijn.