• Home
  • Contact

Pelgrimage Retraite De Reis van de Held

De retraite heeft als doel om mensen aan hand van de metafoor van de Reis van de held tot meer zelfkennis te laten komen. Hiervoor gebruiken we een combinatie van rust en beweging. Eén dag staat in het teken van het pelgrimeren en één in het teken van ruimte voor bezinning.

Het doel van deze dagen is het om stil te staan bij hetgeen tijdens de wandelingen aan gedachten en gevoelens boven komt drijven. Het zou ook kunnen dat je lichaam  interessante signalen doorgeeft, die het onderzoeken waard zijn. Tijdens de bezinningsdag trek jij je terug op je kamer, je zoekt een plek in de tuin, of je neemt plaats in het prachtige gebedshuis, dat wij als ’schrijfhuis’ gaan gebruiken. Tijdens onze gesprekken zullen we onderzoeken wat er op dit moment bij je leeft en hoe het beleefde in relatie staat tot je grote allesomvattende levensthema. In onze gezamenlijke bijeenkomsten is er ruimte voor ervaringsuitwisseling met anderen en zullen wij ook filosofische gesprekken voeren over de zin van het leven. Ik kijk ernaar uit om jullie individuele verhalen te mogen beluisteren.

Weekeind progamma

Vrijdag t/m zondag 26-28 juli 2019

 

Dag 1

16:00 uur aankomst, koffie thee, rondleiding door het klooster en de tuin.

17:30 uur avondeten

19:00 uur persoonlijke kennismaking en introductie in de methode van DE REIS VAN DE HELD

21:00 uur meditatie (optioneel)

 

Dag 2

7:30 uur meditatie (optioneel)

8:00 uur ontbijt

9:00 uur vertrek voor de wandelaars en fietsers

17:00 uur terugkomst naar het klooster

17:30 uur avondeten

19:00 uur samenkomst met ervaringsuitwisseling

21:00 uur meditatie (optioneel)

 

Dag 3

8:00 uur ontbijt

9:00 uur gezamenlijke bijeenkomst instructie van de verdiepingsopdrachten

10:00 uur individueel werken

12:30 uur lunch

14:00 uur groepsbijeenkomst: samenvatting van de uitkomst van het weekeinde

16:00 uur afsluitende wandeling/fietstocht

17:00 uur vertrek

 

Wie op de laatste dag nog langer wil blijven dient dit van te voren  aan te geven. Je kunt nog een avondeten of een extra overnachting erbij boeken. Let wel, dit is geen onderdeel van het arrangement. Er zijn dus extra kosten aan verbonden.