• Home
  • Contact

Mijn leven in Beeld

Een creatieve workshop als uitnodiging tot innerlijke verdieping.

Van harte nodig ik je uit voor de workshop: Mijn leven in Beeld van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei. Deze workshop wordt gegeven door Marijke Postma (beeldend kunstenaar/docent, Jungiaans analytisch therapeut MSc).

Een uitgelezen kans om persoonlijke bewustwording, ontspanning én beeldend bezig  zijn te combineren. Ervaring op het gebied van creatieve vaardigheden is niet noodzakelijk, wel het plezier en de intensie je open te stellen om te experimenteren en de uitdaging aan te gaan om jezelf en je talenten in beeld te brengen.

We leven in een uitdagende, maar ook tegenstrijdige tijd. Ons leven lijkt ogenschijnlijk maakbaar, keuzevrijheid is er alom en het geluk lijkt binnen handbereik te liggen. 

Het leven buiten onszelf blijkt ons echter vaak geen antwoorden te geven op grote levensvragen of vervulling en velen zoeken daarom steeds vaker de antwoorden ín zichzelf.

Wie ben ik en wat wil ik met mijn leven, wat maakt me echt gelukkig?

Gedurende deze 3 dagen maak je vanuit je innerlijke biografie een zelfportret/beeld (in de ruimste zin van het woord) uitgaande van je heden, verleden én je toekomst. Slogan hierbij is: “Je weet pas waar je naar toe gaat, als je weet waar je vandaan komt”.

Programma:

De 1e dag maak je kennis met het begrip innerlijke biografie. We starten met het heden aan de hand van het thema “Zelfportret”. Waar sta je nu in deze fase van je leven? Waar ervaar je belemmeringen en waar ligt je kracht?

De 2e dag staat in het teken van je verleden. Wie was je als kind en wat waren de keerpunten in je leven? Welke mensen waren belangrijk in je leven? Waar beleefde je plezier aan, wat ben je kwijtgeraakt? Wat zou je weer mee willen nemen naar de toekomst?

De 3e  dag staat in het teken van je toekomst. Vanuit datgene dat je (her)ontdekt hebt over jezelf ga je op zoek naar je wensen en verlangens over de toekomst. Hoe zie je jezelf over 20 jaar? “Wie zou wil je worden/zijn als je later groot bent?”

Om je dichter bij je diepere (onbewuste) belevingswereld te brengen, werken we met inspirerende oefeningen en visualisaties. Meditatie, yoga en mindfulness vormen een onderdeel van het programma.

Je wordt tijdens de workshop uitgenodigd om aan de diverse werkvormen binnen het programma-aanbod deel te nemen, maar de persoonlijke behoefte en ontwikkelingsfase staan, naast het ontspannen creatief bezig-zijn, voorop.

De 3 thema’s werk je gedurende deze dagen op je eigen wijze in beelden uit. De nadruk ligt op het (2D) beeldende aspect. (schilderen, tekenen, collages, teksten, foto’s etc.).  De beelden vormen een weergave van het proces dat je doormaakt tijdens de 3 dagen en vormen een herinnering en anker om nog eens naar te kijken en van te genieten. Een deel van de materialen zal aanwezig zijn, maar je wordt ook uitgenodigd persoonlijke materialen m.b.t. het eigen verhaal (foto’s, afbeeldingen, teksten etc.)  mee te nemen.

Het 18e eeuwse historische Emmausklooster , haar prachtige tuinen, de verscholen vijver en de lommerrijke omgeving, vormen een inspirerende locatie om tot verstilling, inspiratie en verdieping te komen. Mogelijkheden te over om een eigen werkplekje te vinden waar je rustig en ongestoord kunt werken en meer over jezelf kunt ontdekken.

Voorafgaand aan de workshop wordt je uitgenodigd enkele introductieopdrachten te maken waarmee we in de workshop aan de slag gaan.

Aanmelden kan via de aanmeldknop rechts op de pagina .

Mijn leven in Beeld
Aanmelden

Doelgroep

1 Verdieping op je levenspad

Data en tijden

van Vrijdag 24 mei 2019 10:00
tot Zondag 26 mei 2019 16:00

Kosten

  • Tarief A: € 350

Alles inclusief: overnachtigen, maaltijden en cursusmateriaal.

Begeleiding

Marijke Postma

Marijke  Postma

Marijke Postma (1958), heeft sinds jaren een praktijk als Jungiaans analytisch therapeut/coach (MSc) in Arnhem. Daarnaast is zij beeldend kunstenaar (www.postma-arts.nl). In haar schilderijen staat het onderbewuste en beeldtaal centraal. Als docent model/portret schilderen begeleidt zij cursisten bij de KWA (Arnhemse Werkplaats voor Kunstzinnige ontwikkeling).

“Binnen mijn diverse werkzaamheden staat voor mij sinds jaar en dag het wezen van de mens centraal. De wisselwerking tussen psyche en beeldtaal ervaar ik als zeer krachtig en helend.”

info@praktijkmarijkepostma.nl