• Home
  • Contact

Anna Hakvoort Beeldhouwen

Op deze plek ga je een beeld maken van hout. In stilte. Met om je heen de geluiden van kloppende hamers op hout, vogels en wind in de bomen. Vanuit die stilte kan je alle aandacht geven aan het proces van ontdekken van het materiaal en het intuïtief laten ontstaan van je beeld. Je krijgt aanwijzingen met betrekking tot gebruik van het gereedschap, technieken en vormgeving.

Het beeldhouwen wordt begeleid door Anna Hakvoort. Zij geeft al meer dan 11 jaar cursussen beeldhouwen in haar werkplaats en centra voor kunsteducatie. Op dit moment heeft zij haar werkplaats in Langbroek, bij Wijk bij Duurstede, waar zij bijna dagelijks cursussen en workshops verzorgt. Haar voorkeur gaat bij het beeldhouwen uit naar hout als materiaal. Het proces is daarbij net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

In deze week van Beeldhouwen in stilte, zijn ochtend en avond bijeenkomsten gepland waar je kennis kunt maken met aandachtsoefening en lichaamswerk. Centraal in deze oefeningen staan aandacht, adem en beweging. Dit brengt je in het hier en nu. Het ontspant en versterkt je lichaam en geest. De oefeningen zijn gebaseerd op de aspecten uit de oosterse vechtkunst zoals Kung Fu en Tai chi. 

De bijeenkomsten worden verzorgd door Aleid Bouten. Zij beoefent al meer dan 30 jaar de mooie sierlijke bewegingen uit de Poekoelan Kung Fu. De bewegingen zijn vloeiend als water en hebben de vitaliserende energie van vuur.

 

Anna Hakvoort Beeldhouwen
Aanmelden

Doelgroep

2 Creativiteit

Data en tijden

van Maandag 27 augustus 2018 09:00
tot Vrijdag 31 augustus 2018 17:00

Kosten

  • Tarief A: € 625,00

inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding en materialen/gereedschap

Begeleiding

Anna  Hakvoort

Beeldhouwen workshops