• Home
  • Contact

Beleef de taal, dichter bij de zin

Beleef de taal,

Dichter bij de zin

Wij nodigen je graag uit voor een  2-daagse workshop: Beleef de taal met Marco van de Plasse, dichter en scenarioschrijver.


Een betere plek dan het Emmausklooster is voor een workshop TAALBELEVING bijna niet te bedenken. En je weet wellicht wel dat de locatie voor een belangrijk deel de beleving van iets bepaalt. Dit historische klooster, bevat niet alleen een unieke sfeer door het erfgoed-interieur in de diverse kloosterruimtes, ook de boslaan, de authentieke moestuin met oude fruitbomen, de verborgen waterpoel en het weergaloze uitzicht bieden volop mogelijkheden voor verstilling en inspiratie. En wat is er mooier en echter aan taal,  dan je op een beziel(en)de manier kunnen uiten in woord en gebaar?!

Vier kapstokken
Een workshop TAALBELEVING bestaat uit drie of vier dagdelen. Vertellen, luisteren, schrijven en (voor)lezen zijn hierbij de ingrediënten die telkens worden afgewisseld. Groepsgewijs en individueel. Via verschillende werkvormen wordt taal gemaakt en taal ervaren. Door middel van proza en poëzie, met aan de basis telkens het persoonlijke verhaal. Verdieping van de beleving is daarbij cruciaal.

De docent citeert: Elk dagdeel heeft een thema dat ontleend is aan deze omgeving, maar ook past bij begrippen als rust en introspectie. Stilleven, portret, naturalisme (natuur) en magisch realisme (fantasie) zijn de thema’s die als taal-kapstokken zijn geleend van de schilderkunst. We gebruiken ze echter louter als ‘kapstok’ en niet als meetlat, want de grilligheid van de praktijk leert ons, dat we door de omstandigheden en actualiteit van de dag, soms flexibel moeten zijn in onze keuzes en werkwijze.

Geniet boekje
De individuele - en groepsgewijze taaluitingen worden gedeeltelijk verwerkt in een (wand)collage of een eenvoudig (geniet) boekje. Zo’n klein boekje is dan tegelijk voor een ieder die het wil, een aardige en zinvolle herinnering aan de genoten workshop.

Beleef de taal, dichter bij de zin
Aanmelden

Programmacode

857-BdT-17004

Doelgroep

2 Creativiteit

Data en tijden

van Zaterdag 7 juli 2018 10:00
tot Zondag 8 juli 2018 17:00

Kosten

  • Tarief A: € 225,00

Dit tarief is inclusief materialen, maaltijden en overnachten.

Begeleiding

Marco van der Plasse

Marco van der Plasse

Marco van de Plasse (1950) is schrijver/dichter en theatermaker en studeerde o.a. taalexpressie. Hij regisseerde en schreef enkele theater-locatiestukken en meerdere cultuur-historische boeken. Daarnaast was hij recent Regiodichter Noordelijke Maasvallei (2014-2016). Hij publiceerde een viertal poëziebundels (‘Een bundel aspergeverzen’. ‘De Maasheggen’. ‘Wat zegt een sneeuwpop’. En ‘Alles blijft bij het nieuwe’). Een nieuw boek is in voorbereiding.

Voor meer info over Marco en zijn werk : www.trendletter.nl