• Home
 • Contact

Voluit leven

Cursus Voluit Leven (8 bijeenkomsten)

“Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen

De moed om te verdragen wat ik niet kan veranderen

De wijsheid om het verschil te zien.”

( Theresa van Avila )
 

Op 3 maart starten we met de cursus Voluit Leven.

De cursus is gebaseerd op het boek Voluit Leven van Ernst Bohlmeijer.  Het is opnieuw een kennismaking met jezelf en het leven, met behulp van mindfulness en oefeningen uit de Acceptance Commitment Therapy (ACT). Drie belangrijke thema’s zijn:

*Bewust in het leven staan,

*Leed kunnen aanvaarden

*Leven naar je waarden.
 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur ( afhankelijk van de groepsgrootte min. 8 - max 10 deelnemers ) en is bedoeld voor mensen die het leven niet zo bevredigend vinden, er meer willen uithalen, zich vaak gestrest en gespannen voelen en meer willen genieten. Die nu te vaak wat onzeker, somber, lusteloos en vermoeid zijn en twijfelen over zichzelf en aan de keuzes die ze hebben gemaakt, of juist niet hebben gemaakt.   

Data zijn als volgt gepland: 

3 maart - 10 maart - 24 maart - 31 maart - 14 april - 28 april -12 mei - 26 mei.                         

Tijd: van 10.00 uur tot 11.30 uur ( uitloop 12.00 uur).  Er zal nog een terugkombijeenkomst volgen na ongeveer 6 weken in gezamenlijk overleg. Optie: 7 juli.   

De kosten bedragen 400 euro, vooraf te voldoen. Het cursusmateriaal en koffie/thee zijn inbegrepen, evenals een korte individuele kennismaking op za. 17 of za. 24 februari om verwachtingen en aanbod op elkaar af te stemmen ( tussen 10.00 uur en 12.00 uur ). De samenstelling van de groep is essentieel voor het proces en daarmee is het besluit tot deelname voorbehouden aan de cursusleidster.     

Aanmelden kan via info@moniekhofstra-relatietherapie.nl of via de website van Avant Spirit.    Bij onvoldoende aanmeldingen zal de cursus in het najaar opnieuw worden aangeboden. 

 

Voluit leven

Programmacode

861-MH-180013

Doelgroep

1 Verdieping op je levenspad

Data en tijden

van Zaterdag 3 maart 2018 10:00
tot Zaterdag 3 maart 2018 12:00

Kosten

 • Tarief A: € 400

Begeleiding

Moniek Hofstra

Moniek  Hofstra

Mijn naam is Moniek Hofstra (1959). Ik heb een partner met wie ik al lang samen ben en we hebben een volwassen dochter. Sinds mijn twintigste jaar ben ik nu werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg en inmiddels heb ik een ruime ervaring opgebouwd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, behandelaar en therapeut. Momenteel ben ik tevens werkzaam als praktijkondersteuner huisartsenpraktijk GGZ in een HOED (huisartsen onder één dak). Binnen mijn werk als relatietherapeut heeft de emotionally focused therapy mijn affiniteit (EFT). Ik heb de basistraining van deze therapie gevolgd. Een greep uit mijn scholing, diploma’s en werkplekken:

 

MONIEK

 • B-verpleegkundige, SPV + VO  geestelijke gezondheid en maatschappelijke dienstverlening.

 • HBO Mikoyel: creatief groepswerk.

 • HBO AMW: algemeen maatschappelijk werk.

 • HBO POH GGZ: praktijkondersteuner huisartsen geestelijke gezondheidszorg.

 • ​Psychotherapeutische deeltechnieken (Post HBO):
  IPT: interpersoonlijke psychotherapie
  CGT: cognitieve gedragstherapie
  Oplossingsgerichte therapie

 • Post Master opleiding tot systeemtherapeut

 • Inschrijving NVRG (beroepsvereniging voor relatie en gezinstherapie)