• Home
  • Contact

Vipassana Stilteweekend voor vrouwen

Tijdens het stilteweekend voor vrouwen ligt de nadruk op meditatie. Het is bedoeld als een periode om bij jezelf thuis te komen en daarin te ontspannen. Het programma bestaat uit loop- en zitmeditatie, meditatie-instructies,  aandachtige yoga, een korte stiltewandeling op zaterdagmorgen van avonden met een lezing over de "dhamma" en "vraag een antwoord". Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt het weekend in stilte doorgebracht. Ook de maaltijden. Verder wordt gevraagd niet te lezen, te schrijven en te bellen/ netwerken. Enige ervaring met Vipassana/Mindfulness is prettig.

Vipassana:
betekent "inzicht". Vipassana meditatie leidt tot inzicht (wijsheid). Het is een van oorsprong Boeddhistische meditatievorm, die vooral in de zuidelijke landen van Azië wordt beoefend.
Vipassana meditatie is in feite erg simpel. Het principe is: ‘aandachtig zijn’, je (voortdurend) bewust zijn van wat er hier en nu plaats vindt. Dat kan eigenlijk van alles zijn, b.v. je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of je emoties. Maar ook je zintuigindrukken: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft.

Mindfulness Yoga:
Mindfulness yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij de techniek van de Vipassana meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt. Hierdoor komt een proces van innerlijk vertragen op gang. Dit vertragen schept rust en ruimte waarin het lichaam vertelt wat er op diverse niveaus gebeurt. Mindfulness helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde.

Meer informatie:
Inschrijven is mogelijk via de website van Gabrielle Bruhn.

Vipassana Stilteweekend voor vrouwen
Aanmelden

Programmacode

861-VvV-17011

Doelgroep

1 Retraites

Data en tijden

van Vrijdag 22 januari 2021 14:00
tot Zondag 24 januari 2021 14:00

Begeleiding

Gabrielle Bruhn

Gabrielle  Bruhn

Drs. Gabrielle Bruhn ( 1954) beoefent sinds ruim dertig jaar Vipassana meditatie en yoga. Dit tweetal heeft haar door veel stormen van het leven geloodst! Zij is begonnen met mediteren in Myanmar en heeft in binnen-en buitenland bij verschillende leraren onderricht mogen ontvangen. Sinds 2013 organiseert zij vier keer per jaar retraites. Zij werkt als reisleidster in Sri Lanka en heeft daardoor de mogelijkheid om haar praktijk regelmatig te verdiepen. Verder geeft zij yoga-en meditatielessen in Amsterdam, waar zij woont.