• Home
  • Contact

Zuiderwaterlinie

Deelnemers aan de Zuiderwaterlinie, zowel wandelaars als fietsers, kunnen in het Emmausklooster overnachten tegen Pelgrimstarief.

 

KERNBOODSCHAP

De Zuiderwaterlinie in 30 seconden

De Zuiderwaterlinie is een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Om vijandelijke troepen uit het Zuiden tegen te houden, zette men het land rondom de vestingsteden onder water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. Geniet van de gezellige historische vestingsteden, bezoek een van de stoere forten of ontspan in de bijzondere natuur.

DE’ LANDERD

Tijdens het beleg van Grave (1674) belegerden Staatse legers de Franse bezettingsmacht. In die tijd zijn in de omgeving diverse vestingwerken aangelegd. De naam Landerd slaat op een historische verdedigingslinie, oftewel landweer. Deze landweren werden aangelegd rondom legerkampen en bestonden uit aarden wallen versterkt met pallisaden (een aaneengesloten rij van in de grond gestoken palen of staken) en grachten. De linie lag strategisch − op de grens van Schaijk en Reek − en liep helemaal door tot Zeeland. De oplettende wandelaar herkent de oude verdedigingswallen nog steeds in het landschap.

Meer informatie over de Zuiderwaterlinie vind je op: https://www.zuiderwaterlinie.nl/

 

Doelgroep

2. Overnachten in het Emmausklooster

Data en tijden

van Donderdag 6 februari 2020 00:00
tot Donderdag 31 december 2020 00:00