• Home
  • Contact

Concert Fred Jacobs

Programma

17 november 2019

Fred Jacobs, theorbe

 

Giovanni Girolamo Kapsperger      Kapsperger

(ca. 1580 – 1651)                             Preludio decimo

Ballo terzo: Uscita -Ballo- Gagliarda

 

Toccata terza

Corrente seconda

Capona

 

Preludio ottavo

Toccata quarta

Corrente seconda

 

 

Alessandro Piccinini                        Toccata IV

(1566-1638)                                     Corrente IX

Partite variate sopra la folia aria Romanesca
Chiaconna

 

Giovanni Girolamo Kapsperger      Preludio primo

Passacaglia

Gagliarda quarta

Corrente settima

 

Preludio quarto

Toccata seconda

Sfessania

Villan di Spagna

Mattaccino

Sarabanda

 

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Hij is lid van The Gabrieli Consort and Players en het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds1997 is hij als theorbist verbonden aan het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München, dat in heel Europa naam maakte met zijn Monteverdi- en Cavalli-producties.

Fred Jacobs treedt op met zangers als Johannette Zomer, Charles Daniels en Maarten Koningsberger en geeft recitals met o.a. gambiste Mieneke van der Velden en barokvioliste Lidewij van der Voort. Met hen maakte hij een groot aantal cd’s gewijd aan componisten als Caccini, Marais, Lambert en Kapsperger.
Hij is medeoprichter van The Locke Consort, dat met zijn opnamen van Jenkins, Locke en Purcell naam maakte op het gebied van Engelse kamermuziek uit de 17e eeuw.

Voor het Britse label Metronome nam hij het oeuvre voor theorbe op van Robert de Visée. Het tweede album in deze serie ontving een ‘outstanding nomination’ van het Britse International Record Review, het derde een nominatie voor ‘best recording of the year’ van BBC Music Magazine.


Jacobs is veelvuldig te gast op belangrijke festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij werkte met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Christopher Hogwood, Ton Koopman, Ivor Bolton, Andrew Parrott, Marc Minkowski en Richard Egarr.

Hij geeft masterclasses rond het Franse Air de Cour, het Engelse luitlied (o.m. met Emma Kirkby) en de Italiaanse monodie. Jacobs is als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zijn onderzoek, publicaties en lezingen richten zich op verschillende aspecten van de luit en theorbe in de 17e eeuw.

Concert Fred Jacobs
Aanmelden

Doelgroep

1 Lezingen en concerten

Data en tijden

van Zondag 17 november 2019 15:00
tot Zondag 17 november 2019 17:00

Kosten

  • Tarief A: € 10,00