• Home
  • Contact

Wandelen met de Wandelmaat

In Velp onder de rook van Grave (N-B) staat het eeu­wen­oude Em­mausklooster van de paters kapucijnen. Nu wonen er kapu­cijnen en leken in één leefgemeenschap in opbouw, die leven en wer­ken van­uit de fran­ciscaanse spiritualiteit. Er zijn elke dag drie ge­beds­momenten waaraan we kunnen deelnemen. Het klooster is rijk aan schatten uit zijn ontstaansperiode. Dan hebben we het over de 17de eeuw. In de tuin en de directe om­geving van het gebouw zijn tal van plek­ken om je even terug te trekken.

Velp staat dit jaar voor het eerst op ons programma. Op vrijdag lopen we vanaf het busstation Grave naar het klooster. ’s Middags maken we nog een wandeling in de omgeving. Een rondleiding in en om het klooster vult een deel van de avond. Op zaterdag staan we stil bij de franciscaanse spiritualiteit en staat er voor de middag een flinke wandeling naar het naburige Keent, in de arm van de rivier de Maas, op het programma. Het mooie, deels onverharde pad gaat over dijken, door uiterwaarden en bosge­bied.

Om 19.00 uur is er een woord- en communiedienst samen met bewoners uit het dorp. Op zondag is er een stilte- en een ochtendwandeling, een korte viering en gaan we naar het middagmaal op huis aan.

Wandelen met de Wandelmaat
Aanmelden

Doelgroep

Wandelen met de Wandelmaat

Data en tijden

van Vrijdag 14 september 2018 13:00
tot Zondag 16 september 2018 15:00

Kosten

  • Tarief A: € 210
  • Tarief B: € 225