• Home
  • Contact

Teken en Schilder 2 Daagse

Schilder een impressie van jouw ziel

Wat wil jouw ziel naar buiten brengen? Hoe ziet dat eruit in kleur en vorm op papier? Door middel van opwarm oefeningen nodig ik je uit om vrij te worden in creativiteit en leer je op een ontspannen en speelse manier teken en schilder technieken die je kunt gebruiken bij het maken van jouw uiteindelijke  impressie van de ziel. We maken hiervoor gebruik van ecoline, potloden, posca stiften, soft pastels etc.

Tijdens deze dagen gaat het er niet in eerste instantie om hoe mooi het is wat je maakt. Geef je over aan wat jouw handen willen maken. Wees verwonderd want in imperfectie zit zoveel schoonheid. Het gaat erom dat je geniet en blij wordt van het creëren en dat je kunt waarderen wat er uit jouw onderbewustzijn tevoorschijn komt.

Creativiteit stroomt voorbij de woorden… in stilte, uit het hoofd en in contact met jouw hart en ziel. Om dichtbij onszelf te kunnen blijven, zijn we tijdens het creëren zoveel mogelijk in stilte.

Er is ook tijd voor rust, wandelen en genieten van de kloostertuin en bij mooi weer zitten we heerlijk buiten!

Teken en Schilder 2 Daagse
Aanmelden

Doelgroep

2 Creativiteit

Data en tijden

van Donderdag 12 juli 2018 09:00
tot Vrijdag 13 juli 2018 17:00

Kosten

  • Tarief A: € 195,00

inclusief overnachting, maaltijden en materialen.

Begeleiding

Petra van der Tuin

Petra van der Tuin

Vanaf 2014 maakt Petra met name abstracte kunst waaronder “impressies van de ziel”. Afgestemd op de foto van iemand begint ze te schilderen, dit gevolgd door een persoonlijke boodschap. “Het is ontroerend om iemand kennis te laten maken met zijn of haar eigen ziel”. Het schilderen van de impressies van de ziel openbaarde zich spontaan nadat ze een paar dagen op retraite was geweest.  “Ineens kon ik schilderen! Er werd door de stilte iets in mij geopend en dit verdiept zich nog steeds. Het verlangen werd steeds sterker om stilte en creativiteit samen te brengen in een meerdaagse.” Ze deed al eerder het eerste jaar bij de opleiding “genezend tekenen” in Zutphen. 

Tijdens en na de opleiding Integrale menswetenschappen in Utrecht heeft ze na vele omzwervingen ontdekt dat stilte, klank en creativiteit het dichtst bij haar liggen. Ze geeft stilte- yoga retraites en wekelijkse lessen klankontspanning in yoga centrum stilte in beweging in Oss en daarnaast begeleidt ze mensen in de thuissituatie.