• Home
  • Contact

Vipassana Stilteweekend voor vrouwen

Tijdens het stilteweekend voor vrouwen ligt de nadruk op meditatie. Het is bedoeld als een periode om bij jezelf thuis te komen en daarin te ontspannen. Het programma bestaat uit loop- en zitmeditatie, meditatie-instructies,  aandachtige yoga, een korte stiltewandeling op zaterdagmorgen van avonden met een lezing over de "dhamma" en "vraag een antwoord". Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt het weekend in stilte doorgebracht. Ook de maaltijden. Verder wordt gevraagd niet te lezen, te schrijven en te bellen/ netwerken. Enige ervaring met Vipassana/Mindfulness is prettig.

Vipassana:
betekent "inzicht". Vipassana meditatie leidt tot inzicht (wijsheid). Het is een van oorsprong Boeddhistische meditatievorm, die vooral in de zuidelijke landen van Azië wordt beoefend.
Vipassana meditatie is in feite erg simpel. Het principe is: ‘aandachtig zijn’, je (voortdurend) bewust zijn van wat er hier en nu plaats vindt. Dat kan eigenlijk van alles zijn, b.v. je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of je emoties. Maar ook je zintuigindrukken: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft.

Mindfulness Yoga:
Mindfulness yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij de techniek van de Vipassana meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt. Hierdoor komt een proces van innerlijk vertragen op gang. Dit vertragen schept rust en ruimte waarin het lichaam vertelt wat er op diverse niveaus gebeurt. Mindfulness helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde.

Meer informatie:
Inschrijven is mogelijk via de website van Gabrielle Bruhn.

Vipassana Stilteweekend voor vrouwen

Programmacode

861-VvV-17011

Doelgroep

1 Retraites

Data en tijden

van Vrijdag 10 november 2017 14:00
tot Zondag 12 november 2017 14:00

Kosten

  • Tarief A: € 150,00

Deze prijs is voor het verblijf. Eten en slapen. De dhanna voor de docent komt er nog bovenop.

Begeleiding

Gabrielle Bruhn

Gabrielle  Bruhn

Drs. Gabrielle Bruhn (1954) beoefent sinds ruim dertig jaar boeddhistische Vipassana-Inzichtmeditatie. Zij is begonnen in Birma en regelmatig gaat ze naar Sri Lanka om haar praktijk te verdiepen. Zij is lid van de VYN (Vereniging voor Yogadocenten Nederland) en van de VMBN (Vereniging voor Mindfulness-trainers). Zij begeleidt yoga- en meditatiegroepen in Zeist en geeft stilteretraites voor vrouwen in Nederland en Duitsland.

http://www.simsara.nl/