• Home
  • Contact

Quilten in het ritme van het klooster

Eenvoud is de kracht. Het samen bezig zijn met de stoffen en patronen en tegelijkertijd de rust en spiritualiteit van het klooster ondervinden.

Van maandagmiddag 25 september 2017 tot donderdagochtend 28 september organiseren wij een midweek quilten in het Emmausklooster in Velp (NB).

Waarom quilten in het Emmausklooster?

Creativiteit en inspiratie zijn bij uitstek eigenschappen van onze ziel. Anders gezegd, ieder mens is creatief. Daar waar ons diepste verlangen de ruimte en de tijd heeft om naar voren te komen, wordt dit zichtbaar.  Een klooster bied deze mogelijkheid. Het Emmausklooster onderscheidt zich van andere kloosters door haar ligging, het authentiek gebouw, en de spiritualiteit en energie van Fransciscus van Assisi. Door de stilte en sereniteit te ervaren, komt onze ziel naar voren, en zal de creativiteit voelbaar worden. De inspiratie is zichtbaar in je werk.

Voor wie?

Iedereen die graag zijn eigen quilt maakt, is welkom. Ervaring is niet nodig, iedereen zal al het eind van de midweek een bijzonder werk mee naar huis nemen.

Hoe zien de dagen eruit?

Deze midweek loop je mee in het ritme van het klooster. Diegene die wil is uitgenodigd bij het gebed. 3 keer per dag wordt er gezamenlijk met de communiteit in de refter gegeten.

Er is volop tijd om te quilten. Hiervoor is voldoende begeleiding aanwezig.  In de avond bestaat de mogelijkheid meditatie te volgen.

Praktisch
Voor 10 euro ontvang je van ons een basispakket voor een quilt. Met oa. mallen, patronen en vulling. Verder bestaat de mogelijkheid om stof en garen in verschillende kleuren bij te kopen.

Natuurlijk kun  je al je eigen materiaal meenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan stoffen met een bijzondere waarde.
 
De begeleiding is in handen van José van den Bogaard en Tonnie Knoops
 
Quilten in het ritme van het klooster
Aanmelden

Programmacode

857-QiK-17009

Doelgroep

2 Creativiteit

Data en tijden

van Maandag 25 september 2017 16:00
tot Donderdag 28 september 2017 10:00

Kosten

  • Tarief A: € 195,00

Dit is inclusief: 3 overnachtingen in een eenpersoons kamer •3x Ontbijt, 2x warm middagmaal, 3x broodmaaltijd •2 begeleiders voor max 12 personen •Een avondprogramma met begeleiding

Begeleiding

Quilten Jose en tonnie

Quilten  Jose en tonnie

Jose van den Bogaard (links)

Vanuit haar passie biedt José van den Bogaard een midweek quilten aan. Creativiteit kan een manier van expressie zijn om je innerlijk te uiten.

Op velerlei manieren in het werken met kinderen in haar werkzame leven is dit een goede leidraad geweest.

José woont met haar man in Grave, hun 3 zonen zijn uitgevlogen maar de rijkdom van alle ervaringen heeft kansen gegeven voor nieuwe activiteiten. Een aantal jaren geleden deed zich de mogelijkheid voor om meer te leren over de quilt techniek.

De affiniteit met het Emmaus klooster inspireerde haar om deze eenvoudige techniek met meerdere mensen te delen.

De rust van de omgeving en het ritme van het klooster geeft daar een extra dimensie aan wat deelnemers beamen die deze quiltmidweken hebben ervaren.

José laat zich inspireren door de kleuren en vormen die in de natuur en het klooster aanwezig zijn. Maar ook de Franciscaanse spiritualiteit, Hildegard van Bingen en ontmoetingen en verhalen van mede mensen.

Tonnie Knoops (rechts)

Van huis uit heeft Tonnie het handwerken meegekregen. De passie voor het naaldwerk werd al van jongs af aan bij moeders afgekeken en overgenomen.

Ze startte met de opleiding voor kinder en jeugdverzorging. Intussen gaf ze toen al les aan hobbygroepen in diverse soorten van handwerken.  
Deze opleiding werd gevolgd door de opleiding docent textiele werkvormen.  Hiermee is een degelijke basis gelegd voor het lesgeven en is kwaliteit op dit gebied geborgd.
Met de later gevolgde opleiding Detex is aan deze ondergrond nog eens extra inhoud gegeven.

Ook is de opleiding voor activiteitenbegeleiding gevolgd.
In dit vak heeft ze ruim 30 jaar als activiteitenbegeleidster en vrijwilligerscoördinator met volwassen en ouderen gewerkt. Persoonlijke contacten vormen hierbij altijd een voorname drijfveer voor de uitvoering van de taken.

Jarenlange specialisatie door het continu volgen van cursussen en opleidingen op gebied van o.a. quilten maar ook van  andere creatieve activiteiten hebben geleid tot een zeer ruime kennis en ervaring op vele creatieve vlakken.

Door de noodzakelijke bezuinigingen in de zorg ruim een jaar geleden is van de nood een deugd gemaakt en zijn alle kennis, kunde en interesses samen ingezet in een nieuwe uitdaging door het starten van een eigen bedrijf onder de naam CREA TONNIE.

Quilten in de ambiance van een klooster levert altijd een speciale sfeer op, waarbij creativiteit en ontspanning op een bijzondere manier tot uiting komen.