• Home
  • Contact

Vipassana en Yoga voor vrouwen

Driedaagse Vipassana retraite voor vrouwen

Vipassana stilte retraite voor vrouwen.

Vipassana betekent “inzicht”. Vipassana meditatie leidt tot inzicht (wijsheid). Het is een van oorsprong Boeddhistische meditatievorm, die vooral in de zuidelijke landen van Azië wordt beoefend en die niet veel verschilt van b.v. de Zen-meditatie; de techniek is alleen anders.

Vipassana meditatie is in feite erg simpel. Het principe is: ‘aandachtig zijn’, je (voortdurend) bewust zijn van wat er hier en nu plaats vindt. Dat kan eigenlijk van alles zijn, b.v. je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of je emoties. Maar ook je zintuigindrukken: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft.

Deze meditatievorm onderscheidt zich b.v. van vormen van concentratie-meditatie, waarbij de aandacht uitsluitend op één object wordt gericht. Dat kan b.v. een mantra, kaarsvlam of een figuur zijn. Door het richten van de aandacht op één object en het negeren van al het andere wat er op je afkomt, kun je tot rust en stilte komen. Maar in de regel is deze rust en stilte van tijdelijke aard. Bij Vipassana meditatie wordt als hulpmiddel ook gebruik gemaakt van een meditatieobject om onze beweeglijke geest wat tot rust te brengen en als hulpmid-del om aandacht en concentratie te ontwikkelen. Als vast meditatieobject wordt in de regel het rijzen en dalen van de buik bij het in- en uitademen of het volgen van de gehele ademhaling gebruikt. Maar daarnaast laat je toe en observeer je alles waardoor je wordt afgeleid.

 

Datum: 19 tot 21 maart starttijd 14.00 uur 

De retraite wordt op "Dana" (donatie) basis begeleid.

Eenpersoonskamer / maximaal 12 deelneemsters.

 

Contact: 

Gabrielle Bruhn   Telefoon: 0624204810  Emailadres: gabi1404@hotmail.com

De Kashmir yoga kenmerkt zich door zachte, langzame asana's en is voor iedereen geschikt. Het is een meditatie in beweging.

Vipassana en Yoga voor vrouwen
Aanmelden

Doelgroep

1 Verdieping op je levenspad

Data en tijden

van Vrijdag 15 oktober 2021 14:00
tot Zondag 17 oktober 2021 14:00

Begeleiding

Gabrielle Bruhn

Gabrielle  Bruhn

Drs. Gabrielle Bruhn ( 1954) beoefent sinds ruim dertig jaar Vipassana meditatie en yoga. Dit tweetal heeft haar door veel stormen van het leven geloodst! Zij is begonnen met mediteren in Myanmar en heeft in binnen-en buitenland bij verschillende leraren onderricht mogen ontvangen. Sinds 2013 organiseert zij vier keer per jaar retraites. Zij werkt als reisleidster in Sri Lanka en heeft daardoor de mogelijkheid om haar praktijk regelmatig te verdiepen. Verder geeft zij yoga-en meditatielessen in Amsterdam, waar zij woont.