• Home
  • Contact

Cursus Geluk

Geluk is voor ongeveer 40% afhankelijk van aanleg, en we zijn geneigd te denken dat de overige 60% voor een belangrijk deel wordt bepaald door de omstandigheden. Zijn we rijk of arm, gezond of juist niet, zijn we getrouwd, hebben we een mooi huis, een fraaie auto? Onderzoek laat echter zien dat verschillen in omstandigheden in welvarende, stabiele Westerse landen nauwelijks bijdragen aan geluk. Geluk is voor slechts 10% afhankelijk van leefomstandigheden, en de overige 50% wordt bepaald door onze eigen bewuste keuzes. Geluk hebben we voor de helft in eigen hand. Maar hoe worden we gelukkiger?

 

Er zijn veel manieren om gelukkiger te worden. We kunnen investeren in onze sociale contacten, onze vrije tijd anders besteden of ons geld anders uitgeven. Ook kunnen we leren om betere doelen te stellen. Tenslotte kunnen we onze eigen gemoedsrust bevorderen door beter met onze emoties om te gaan, door beter te begrijpen hoe onze geest werkt, en ook door verstandiger om te gaan met de veeleisende moderne media.

 

De cursus bestaat uit 5 avonden van 2 uur: 18 april, 2 mei, 16 mei, 6 juni en 4 juli.

Cursus Geluk
Aanmelden

Doelgroep

Data en tijden

van Woensdag 18 april 2018 19:30
tot Woensdag 18 april 2018 21:30

Kosten

  • Tarief A: € 125,00

Begeleiding

Moniek Hofstra

Moniek  Hofstra

Sinds mijn twintigste jaar ben ik nu werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg en inmiddels heb ik een ruime ervaring opgebouwd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, behandelaar en therapeut. Momenteel ben ik tevens werkzaam als praktijkondersteuner huisartsenpraktijk GGZ in een HOED (huisartsen onder één dak). Binnen mijn werk als relatietherapeut heeft de emotionally focused therapy mijn affiniteit (EFT). Ik heb de basistraining van deze therapie gevolgd.